ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης
Γίνετε Μέλος στο Φόρουμ των Γεωτεχνικών

ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης

Η επίσημη σελίδα του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Θράκης
 
ΦόρουμΑρχική*ΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
HELP DESK
Help Desk 24/7 για απ'ευθείας επικοινωνία με τον Διαχειριστή στείλτε mail στο papadakisgeotee@gmail.com
Φιλικοί σύνδεσμοι
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση stumbleupon  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση blogmarks  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Πλοήγηση
 Αρχική
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση

Μοιραστείτε | 
 

 Πρόταση νόμου του ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για την άσκηση του Γεωτεχνικού επαγγέλματος

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Διαχειριστής
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 194
Ημερομηνία εγγραφής : 08/12/2011
Ηλικία : 53

ΔημοσίευσηΘέμα: Πρόταση νόμου του ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για την άσκηση του Γεωτεχνικού επαγγέλματος   Τρι Ιαν 31, 2012 12:03 am

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Κ.Υ.Α

Θέμα: «Όροι και διαδικασίες διενέργειας αντισταθμιστικών μέτρων, για την άσκηση επαγγέλματος Γεωτεχνικού (Γεωπόνου, Δασολόγου, Κτηνιάτρου, Γεωλόγου και Ιχθυολόγου), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010».

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παρ. 6 του άρθρου 7 και της παρ. 7 του άρθρου 14 του Π.Δ. 38/2010 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων» (ΦΕΚ Α’ 78), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
β) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α’ 98).
2. Το ν.δ. 943/1971 «Περί ιδρύσεως Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 141), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 1474/1984 «Τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 128).
3. Το Π.Δ. 344/2000 «Άσκηση του επαγγέλματος του Γεωτεχνικού» (ΦΕΚ 297 Α’ ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4. Τη διάταξη του άρθρου 9 παρ. 2 εδάφιο δεύτερο του Ν. 3919/2011.
5. Την αριθ. 165261/ΙΑ/29-12-2010 απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επαγγελματίες υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 έως και 9 του Π.Δ. 38/2010» (ΦΕΚ Β’ 2157).
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής
1. Με την παρούσα Απόφαση καθορίζονται οι αρμόδιες Αρχές, οι όροι και οι διαδικασίες διενέργειας των αντισταθμιστικών μέτρων, ήτοι της πρακτικής άσκησης και της δοκιμασίας επάρκειας, που είναι δυνατόν να επιβάλλονται στους ενδιαφερόμενους της επόμενης παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 5 και του άρθρου 14 του Π.Δ. 38/2010 (ΦΕΚ Α’ 78), καθώς και του άρθρου 5 παρ. 3 της αριθ. 165261/ΙΑ/29-12-2010 Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 2157) των Υπουργών Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
2. Οι διατάξεις της παρούσας Απόφασης αφορούν υπηκόους Κρατών- Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι, έχοντας αποκτήσει τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα σε άλλο πλην της Ελλάδας Κράτος Μέλος:
α) Επιθυμούν να αναλάβουν ή να ασκήσουν στην Ελλάδα καθένα από τα αναφερόμενα στο Παράρτημα Α της παρούσας επαγγέλματα Γεωτεχνικού (Γεωπόνου, Δασολόγου, Κτηνιάτρου, Γεωλόγου και Ιχθυολόγου), για την άσκηση του οποίου απαιτείται η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων τους, βάσει του γενικού συστήματος αναγνώρισης των τίτλων εκπαίδευσης του Π.Δ. 38/2010.
β) Επιθυμούν, ως επαγγελματίες, νομίμως εγκατεστημένοι, για την άσκηση της οικείας δραστηριότητας, σε άλλο Κράτος- Μέλος, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, προσωρινά και περιστασιακά, στην Ελλάδα, ως Γεωτεχνικοί (Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Γεωλόγοι και Ιχθυολόγοι).

Άρθρο 2
Αρμόδια Αρχή
1. Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία «Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος» (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), αρμόδιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 344/2000 και του άρθρου 9 παρ. 2 εδάφιο δεύτερο του Ν. 3919/2010, για την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού (Γεωπόνου, Δασολόγου, Κτηνιάτρου, Γεωλόγου και Ιχθυολόγου), ορίζεται ως αρμόδια Αρχή:
α. Η οποία διενεργεί τη δοκιμασία επάρκειας, την επίβλεψη της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, καθώς και την αξιολόγηση αυτών, στις περιπτώσεις, που το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) επιβάλλει τα αντισταθμιστικά μέτρα (σύμφωνα με το άρθρο 54 του Π.Δ. 38/2010) και προσδιορίζει το περιεχόμενό τους (σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 6 εδάφιο πρώτο του Π.Δ. 38/2010).
β. Η οποία γνωστοποιεί στο Σ.Α.Ε.Π. τα αποτελέσματα, που αφορούν την ανωτέρω αξιολόγηση της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, προκειμένου το εν λόγω Συμβούλιο να εκδώσει την τελική απόφασή του, επί αιτημάτων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.
γ. Η οποία, σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο των υποβαλλομένων σε αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω υπ’ αριθ. 165261/ΙΑ/29-12-2010 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 2157) δηλώσεων και δικαιολογητικών, διαπιστώνει ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα επαγγελματικά προσόντα του παρόχου και την απαιτούμενη εκπαίδευση στην Ελλάδα και κρίνει ότι αυτό μπορεί να αποβεί επιβλαβές για τη δημόσια υγεία ή ασφάλεια, ζητεί, με απόφασή του, από τον πάροχο να αποδείξει ότι κατέχει τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες, ιδίως μέσω δοκιμασίας επάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 5 του Π.Δ. 38/2010.
2. Οι κατά την προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου αποφάσεις επιβολής των αντισταθμιστικών μέτρων εκ μέρους του Σ.Α.Ε.Π. ή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κοινοποιούνται από τις Αρχές αυτές στους ενδιαφερόμενους. Ειδικά, στην περίπτωση του άρθρου 14 του Π.Δ. 38/2010, το Σ.Α.Ε.Π. κοινοποιεί την εν λόγω απόφασή του, καλώντας, ταυτοχρόνως, τους ενδιαφερόμενους, να του γνωστοποιήσουν την προβλεπομένη από τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου αυτού επιλογή του αντισταθμιστικού μέτρου της προτίμησής τους (πρακτική άσκηση προσαρμογής ή δοκιμασία επάρκειας), εντός προθεσμίας, που δεν μπορεί να είναι βραχύτερη των δεκαπέντε (15) ημερών από την προς αυτούς κοινοποίηση της σχετικής απόφασης και, στη συνέχεια, κοινοποιεί στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την απόφασή του, συνοδευομένη από τη Δήλωση του ενδιαφερομένου, για την εκ μέρους του επιλογή- προτίμηση του αντισταθμιστικού μέτρου.Άρθρο 3
Πρακτική άσκηση προσαρμογής
1. Η πρακτική άσκηση προσαρμογής πραγματοποιείται κατ’ επιλογή των ενδιαφερομένων της παρ. 2, περ. α του άρθρου 1 της παρούσας, στο δημόσιο, σε ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα ή ν.π.ι.δ., όπου ασκούνται νόμιμα, δραστηριότητες του επαγγέλματος στο οποίο επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση, ο αιτούμενος την αναγνώριση των επαγγελματικών του προσόντων (δηλαδή σε υπηρεσίες του δημοσίου, καθώς και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που ονομάζονται εφεξής φορείς για την πρακτική άσκηση προσαρμογής). Ο ενδιαφερόμενος ειδοποιούμενος από το Σ.Α.Ε.Π., γνωστοποιεί, με Αίτηση – Δήλωσή του στο ΓΕΩΤΕΕ, τον φορέα στον οποίο θα πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση προσαρμογής. Με την Αίτηση αυτή συνυποβάλλεται Δήλωση του φορέα, ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει για τον ενδιαφερόμενο την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκηση προσαρμογής του (που έχει καθοριστεί με την οικεία απόφαση) και ότι αποδέχεται τον ενδιαφερόμενο ως ασκούμενο. Η επιλογή του φορέα τελεί υπό την έγκριση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το οποίο εξετάζει εάν πληρούνται οι απαιτούμενες, για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, προϋποθέσεις και ιδίως εάν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του φορέα καλύπτουν τους τομείς γνώσεων για τους οποίους έχουν επιβληθεί τα αντισταθμιστικά μέτρα. Για την έγκριση αυτή, λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες του φορέα να καλύψει το συνολικό χρόνο της πρακτικής άσκησης, ώστε να τηρείται ο κανόνας της αποφυγής διακοπής της ή εναλλαγής φορέων για την πραγματοποίησή της, με στόχο την ταχύτερη δυνατή υλοποίησή της. Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δύναται να καθορίζει με αποφάσεις του Καταλόγους Φορέων κατά τομείς γνώσεων, καθώς και κριτήρια επιλογής του, κατά περίπτωση, κατάλληλου φορέα.
2. Σε περίπτωση που ο επιλεγείς φορέας δεν είναι φυσικό πρόσωπο (που έχει μόνο του την ευθύνη της πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης προσαρμογής), ορίζεται το πρόσωπο, υπό την ευθύνη του οποίου θα πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση προσαρμογής (εφεξής, «υπεύθυνος»). Ο υπεύθυνος συντάσσει περιοδικώς, τουλάχιστον ανά μήνα, έκθεση αξιολόγησης προόδου της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, όπου περιγράφονται με λεπτομέρειες τα αντικείμενα απασχόλησης καθώς και οι εργασίες που διεκπεραίωσε ο ασκούμενος, στο διάστημα αυτό. Η έκθεση αυτή υποβάλλεται αμελλητί στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Ο υπεύθυνος οφείλει να ενημερώνει εγγράφως τον Συντονιστή της παρ. 3 για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει κατά την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης προσαρμογής. Ο ορισθείς υπεύθυνος του φορέα συνυπογράφει με τον νόμιμο εκπρόσωπο του εν λόγω φορέα τη Βεβαίωση για την ευδόκιμη «πρακτική άσκηση προσαρμογής» της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου.
3. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ορίζει, με απόφασή του, γεωτεχνικό που διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα, ως Συντονιστή της Πρακτικής Άσκησης Προσαρμογής, ο οποίος ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα αν πραγματοποιείται κανονικά η άσκηση, καταγράφοντας τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «Βιβλίο Ασκούμενων» της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου .
4. Η έναρξη της πρακτικής άσκησης προσαρμογής γνωστοποιείται στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με Δήλωση του ενδιαφερομένου, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση του φορέα, εφόσον είναι υπηρεσία του δημοσίου ή ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή υπεύθυνη δήλωση του φυσικού προσώπου (φορέα) ή του νομίμου εκπροσώπου του φορέα (ν.π.ι.δ.), υπογεγραμμένη και θεωρημένη από αρμόδια αρχή για το γνήσιο της υπογραφής του, στην οποία αναφέρονται:
i) η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης προσαρμογής,
ii) το όνομα του υπεύθυνου του φορέα, σύμφωνα με την παράγραφο 2.
iii) το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης προσαρμογής
β) Βεβαίωση από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα περί δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλισης του ασκουμένου κατά του κινδύνου ατυχήματος.
γ) Ακριβές αντίγραφο της απόφασης του Σ.Α.Ε.Π. περί της επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων και του προσδιορισμού της διάρκειας της πρακτικής άσκησης.
δ) Απλό φωτοαντίγραφο της δήλωσης του αιτούντα προς το Σ.Α.Ε.Π., με την οποία επελέγη ως αντισταθμιστικό μέτρο, η πρακτική άσκηση προσαρμογής, κατά το οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 14 του π.δ. 38/2010.
5. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τηρεί «Βιβλίο Ασκουμένων» και «Ατομικό Φάκελο» για κάθε ασκούμενο. Στο «Βιβλίο Ασκουμένων», ανοίγεται, για κάθε ασκούμενο, «Μερίδα» στην οποία, μετά την πρωτοκόλλησή τους στο Γενικό Πρωτόκολλο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., καταχωρούνται με χρονολογική σειρά, όλα ανεξαιρέτως τα αφορώντα την «πρακτική άσκηση προσαρμογής» του ασκουμένου, έγγραφα, από την έναρξη της διαδικασίας της παρ. 1, εδάφιο δεύτερο του παρόντος άρθρου και μέχρι την ολοκλήρωση της πραγματοποίησης της εν λόγω άσκησης ή τη διακοπή της για οποιοδήποτε λόγο (Αποφάσεις ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Σ.Α.Ε.Π., Αιτήσεις και Δηλώσεις του ενδιαφερομένου και του φορέα, Βεβαιώσεις και Υπεύθυνες Δηλώσεις του φορέα, Εκθέσεις αξιολόγησης του υπεύθυνου και Σημειώματα Ελέγχου του Συντονιστή και, γενικά, κάθε πράξη και απόφαση σχετική με την άσκηση και κάθε άλλο έγγραφο της εισερχόμενης και εξερχόμενης στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αλληλογραφίας για τον ασκούμενο). Τα έγγραφα αυτά, τοποθετούνται και φυλάσσονται στον τηρούμενο, για κάθε ασκούμενο, «Ατομικό Φάκελο». Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. καθορίζει με απόφασή του κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο και τον τρόπο τήρησης του «Βιβλίου Ασκουμένων».
6. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, ο ασκούμενος υποχρεούται να προσκομίσει στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Βεβαίωση για την ευδόκιμη «πρακτική άσκηση προσαρμογής», εκδιδόμενη από τον φορέα στον οποίο αυτή έχει πραγματοποιηθεί.
7. Με ευθύνη και μετά από έγγραφη εισήγηση του Συντονιστή και σε περίπτωση κωλύματός του ή αδράνειάς του, με ευθύνη και μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ή του νόμιμου αναπληρωτή του, το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εντός προθεσμίας 30 ημερών από την περιέλευση της Βεβαίωσης της προηγούμενης παραγράφου, στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., επιλαμβάνεται και αποφασίζει αιτιολογημένα, μετά από αξιολόγηση των στοιχείων της πρακτικής άσκησης του ασκουμένου, επί της χορήγησης της «Βεβαίωσης Πρακτικής Άσκησης Προσαρμογής» του Παραρτήματος Β της παρούσας Απόφασης.
8. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε διαβιβάζει τη «Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης Προσαρμογής» της παρ. 7 του παρόντος άρθρου, στο Σ.Α.Ε.Π., για την έκδοση της απόφασης αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 54 και 55 του Π.Δ. 38/2010.
9. Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αποφασίζοντας τη μη χορήγηση της «Βεβαίωσης Πρακτικής Άσκησης Προσαρμογής», μπορεί, με την ίδια απόφασή του και με ειδική αιτιολογία, να επιβάλλει τη συμπλήρωση της κριθείσας ως ανεπαρκούς πρακτικής άσκησης ή την επανάληψή της, οπότε εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του παρόντος άρθρου.


Άρθρο 4
Δοκιμασία επάρκειας
1. Η δοκιμασία επάρκειας διεξάγεται ενώπιον τριμελών Ειδικών Επιτροπών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., οι οποίες συνιστώνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και αποτελούνται από μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εγνωσμένου επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους, με ειδικότητα συναφή με το εξεταζόμενο γνωστικό αντικείμενο. Της δοκιμασίας αυτής προηγείται είτε η διαβίβαση από το Σ.Α.Ε.Π. προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. της σχετικής, με τη δοκιμασία αυτή, απόφασής του είτε η λήψη από το Δ.Σ.. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. της σχετικής, με την περιστασιακή ή προσωρινή παροχή υπηρεσιών, απόφασης. Οι αποφάσεις αυτές του Σ.Α.Ε.Π. ή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατά περίπτωση, κοινοποιούνται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος και υποβάλλει προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σχετική Αίτησή του για τη διεξαγωγή της δοκιμασίας επάρκειας.
2. Έργο της κάθε Ειδικής Επιτροπής είναι ο ορισμός της εξεταστέας ύλης, η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων, η αξιολόγηση τους και η κοινοποίηση στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. των σχετικών αποτελεσμάτων της δοκιμασίας επάρκειας.
3. Οι εξετάσεις διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα και έχουν ως αντικείμενο τους τομείς γνώσεων για τους οποίους ο ενδιαφερόμενος υποβάλλεται στη δοκιμασία επάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση επιβολής των αντισταθμιστικών μέτρων καθώς και τη γνώση των κανόνων δεοντολογίας που ισχύουν στην Ελλάδα και καθορίζονται από τον Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας Γεωτεχνικών.
4. Η δοκιμασία επάρκειας διενεργείται σύμφωνα με απόφαση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε πανεπιστημιακούς χώρους που θα εξασφαλίζονται με τη συνεργασία των υπηρεσιών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και των γεωτεχνικών Σχολών και Τμημάτων.
5. Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:
α) Ορίζει, με απόφασή του, μετά από εισήγηση της συσταθείσας οικείας Ειδικής Επιτροπής:
i) την εξεταστέα ύλη,
ii) τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής της δοκιμασίας επάρκειας
iii) εάν η δοκιμασία επάρκειας είναι γραπτή ή προφορική
iv) κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τους όρους διεξαγωγής της δοκιμασίας επάρκειας, με γνώμονα τις αρχές της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
β) Γνωστοποιεί στους ενδιαφερομένους, την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας επάρκειας, καθώς και την προαναφερόμενη απόφασή του, ένα τουλάχιστον μήνα, πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
γ) Ορίζει, με απόφασή του, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την έγκαιρη διαβίβαση των αποτελεσμάτων της δοκιμασίας επάρκειας από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο Σ.Α.Ε.Π., καθώς και για την έκδοση και κοινοποίηση της Βεβαίωσης του Παραρτήματος ΙΙ της ΚΥ.Α. 165261/ΙΑ/29-12-2010 (ΦΕΚ 2157/Β΄)
6. Η αξιολόγηση της δοκιμασίας επάρκειας γίνεται από την Ειδική Επιτροπή της παραγράφου 1 με βαθμολογική κλίμακα από ένα έως δέκα. Για τα αποτελέσματα συντάσσεται και υπογράφεται πρακτικό από τα μέλη της οικεία Ειδικής Επιτροπής, της οποίας κάθε μέλος βαθμολογεί στην εν λόγω βαθμολογική κλίμακα (1 – 10). Η τελική βαθμολογία του εξεταζομένου είναι ο μέσος όρος των τριών βαθμολογιών, μετά από στρογγυλοποίηση του δεκαδικού ψηφίου προς την ανώτερη ακέραια μονάδα, σε περίπτωση που το πρώτο δεκαδικό είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 5 και προς την κατώτερη ακέραια μονάδα, σε περίπτωση που το πρώτο δεκαδικό είναι μικρότερο του 5. Επιτυχών θεωρείται αυτός που συγκέντρωσε βαθμολογία ίση τουλάχιστον με το βαθμό 5, σε καθένα από τα γνωστικά αντικείμενα της δοκιμασίας επάρκειας. Το πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής με τα αποτελέσματα της δοκιμασίας επάρκειας διαβιβάζεται στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., όταν η εξέταση είναι γραπτή, το αργότερο, εντός μηνός και όταν η εξέταση είναι προφορική, το αργότερο, εντός πέντε εργασίμων ημερών, από την ημερομηνία διεξαγωγής της.
7. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. οφείλει, αμελητί, κατά περίπτωση:
α) Να διαβιβάσει τα αποτελέσματα της δοκιμασίας επάρκειας προς το Σ.Α.Ε.Π., όταν η δοκιμασία επάρκειας έχει επιβληθεί από το εν λόγω Συμβούλιο, και
β) Να εκδώσει και να κοινοποιήσει τη Βεβαίωση του Παραρτήματος ΙΙ της ΚΥ.Α. 165261/ΙΑ/29-12-2010 (ΦΕΚ 2157/Β΄)
8. Σε περίπτωση αποτυχίας του, στην προαναφερόμενη δοκιμασία επάρκειας, ο ενδιαφερόμενος δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να υποβάλει προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αίτηση για την επανάληψη της δοκιμασίας αυτής. Στην περίπτωση αυτή, το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υποχρεούται να διεξάγει νέα δοκιμασία επάρκειας για τον αποτυχόντα ενδιαφερόμενο, μέσα σε επτά (7) μήνες από την υποβολή της σχετικής αίτησής του.Άρθρο 5
Μεταβατικές διατάξεις
Από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, διαδικασίες αντιστάθμισης, για την πρόσβαση στο επάγγελμα του Γεωτεχνικού στην Ελλάδα, οι οποίες επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Α.Ε.Ι.Τ.Τ.Ε.), βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 165/2000, και εκκρεμούν, υπάγονται εφεξής στις διατάξεις του Π.Δ.38/2010 και στις διατάξεις της παρούσας.

Άρθρο 6
Παραρτήματα
Προσαρτώνται στην παρούσα απόφαση δύο (2) Παραρτήματα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της και έχουν ως εξής:


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ
1. ΓΕΩΠΟΝΟΣ
2. ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ
3. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ*
4. ΓΕΩΛΟΓΟΣ
5. ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ


* Για τους Κτηνίατρους ισχύουν όλα τα ανωτέρω με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 21-23, 38 και 39 του Π.Δ. 38/2010 καθώς και του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ V «Αναγνώριση βάσει του συντονισμού των ελάχιστων όρων εκπαίδευσης», ενότητα V.4 ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ, πίνακας 5.4.2. «Τίτλοι εκπαίδευσης κτηνιάτρου» του ιδίου διατάγματος.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεύθυνση Ημερομηνία
Τμήμα Αρ. Πρωτοκόλλου
Ταχ. Διεύθυνση
Πληροφορίες
Τηλ
Fax ΠΡΟΣ:
E- Mail


ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ


Με το παρόν βεβαιώνεται ότι, όπως προκύπτει από την εισερχόμενη με Α.Π. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. …0000/00-00-0000 Βεβαίωση ευδόκιμης πρακτικής άσκησης προσαρμογής και τη σχετική απόφαση της 00ης/00-00-0000 συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ο/η ……………….. (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο),-----------(Γεωπόνος, Δασολόγος, Κτηνίατρος, Γεωλόγος, Ιχθυολόγος) πραγματοποίησε με επιτυχία πρακτική άσκηση προσαρμογής διάρκειας 0000 μηνών (από) ……………(έως) σ… ………………….. (στοιχεία Υπηρεσίας του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. ή φυσικού προσώπου) ………………που βρίσκεται/εδρεύει/έχει την επαγγελματική εγκατάστασή του σ…………….. (διεύθυνση/Τ.Κ./πόλη/τηλ/φαξ/e-mail), στους τομείς που ορίσθηκαν με την υπ’ αριθμ. 0000/00-00-0000 Απόφαση/Πρακτικό του Σ.Α.Ε.Π..Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Άρθρο 7
Έναρξη Ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Αθήνα, / /2011


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geotee.forumgreek.com
 
Πρόταση νόμου του ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για την άσκηση του Γεωτεχνικού επαγγέλματος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης :: Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-
Μετάβαση σε: