ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης
Γίνετε Μέλος στο Φόρουμ των Γεωτεχνικών

ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης

Η επίσημη σελίδα του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Θράκης
 
ΦόρουμΑρχική*ΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
HELP DESK
Help Desk 24/7 για απ'ευθείας επικοινωνία με τον Διαχειριστή στείλτε mail στο papadakisgeotee@gmail.com
Φιλικοί σύνδεσμοι
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση stumbleupon  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση blogmarks  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Πλοήγηση
 Αρχική
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση

Μοιραστείτε | 
 

 πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Διαχειριστής
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 194
Ημερομηνία εγγραφής : 08/12/2011
Ηλικία : 53

ΔημοσίευσηΘέμα: πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών    Τρι Απρ 03, 2012 3:02 am

Από τις 4 Απριλίου οι αιτήσεις για πρόωρη σύνταξη καπνοπαραγωγών

Άνοιξε το πρόγραμμα για την πρόωρη συνταξιοδότηση των καπνοπαραγωγών, με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης ‐ φακέλων υποψηφιότητας να γίνεται από 4 Απριλίου έως και 5 Μαΐου. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος το ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 9.000.549 ευρώ, ενώ το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο φτάνει μέχρι τα 6.000 ευρώ και καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.


Α. Σκοπός και στόχοι του Μέτρου 113

Το Μέτρο στοχεύει στην ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών και συγκεκριμένα καπνοπαραγωγών, που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με το σύστημα της πρόωρης συνταξιοδότησης, στα πλαίσια εφαρμογή του Μέτρου 113, του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007‐2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΠΑΑ).
Αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντα γεωργό, και ταυτόχρονα στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού μέσω μεταβίβασης της εκμετάλλευσής του σε έναν διάδοχο, νέο ηλικιακά γεωργό, ο οποίος θα αυξήσει το μέγεθος της εκμετάλλευσης που θα δημιουργηθεί.
Το Μέτρο 113 «Πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών και γεωργικών εργατών (ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ)» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ‐ Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο. Εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ‐Ανταγωνιστικότητα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ολόκληρη τη χώρα.

Β. Πιστώσεις – Χρηματοδότηση

Η Δημόσια Δαπάνη για την εφαρμογή του Μέτρου βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Το ύψος της δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται στα 9.000.549 ευρώ. Το μέτρο δεν έχει ιδιωτική συμμετοχή. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) σε ποσοστό 71,5% περίπου, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια Μη Σύγκλισης, μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους κατά 28,5% περίπου, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχήμα του Μέτρου.

Γ. Περίοδος υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης ‐ Φακέλων Υποψηφιότητας
Ως περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ‐ φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 4 Απριλίου 2012 έως και 5 Μαΐου 2012, σύμφωνα με τους όρους ‐ προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες που ακολουθούν. Η κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου 2012.

Δ. Όροι – προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες ένταξης

- Υποψήφιοι δικαιούχοι για ένταξη στο Μέτρο 113 – Κριτήρια Επιλεξιμότητας
Δικαιούχοι της ετήσιας ενίσχυσης του Μέτρου μπορούν να κριθούν οι μπορούν να κριθούν εκείνοι οι γεωργοί αρχηγοί της οικογενειακής εκμετάλλευσης, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Είναι γεννηθέντες από την 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951.
2) Έχουν ενεργοποιήσει εκτατικά δικαιώματα καπνού προερχόμενα από καπνό το έτος 2009.
3) Οι άμεσες ενισχύσεις τους μειώνονται από το 2010 σε σχέση με το έτος 2009, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Καν. 73/2009.
4) Έχουν ασκήσει γεωργική δραστηριότητα τουλάχιστον 10 έτη πριν από το έτος της αποχώρησής τους.
5) Μεταβιβάζουν σε διάδοχο, την εκμετάλλευσή τους με τουλάχιστον 10ετή μίσθωση ή/και με πλήρη μεταβίβαση νομής και κυριότητας.
6) Σταματούν για πάντα την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς.
7) Εντάσσονται μέχρι και τις 31/12/2015 και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, με βάση την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους.
Cool Δεν έχουν εγκριθεί για ενίσχυση από οποιοδήποτε άλλο Μέτρο του ΠΑΑ 2007 – 2013 που σαν προϋπόθεση επιλεξιμότητας απαιτεί γεωργική δραστηριότητα μετά την ένταξη σε αυτό.
9) Δικαιούνται τη στήριξη που προβλέπεται στο Άρθρο 135 του Κεφ. 4 του Καν. (ΕΚ) 73/19.01.2009.
10) Είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.
11) Είναι αρχηγοί της οικογενειακής εκμετάλλευσης
Εννοείται, ότι τα υποψήφια φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι άνω των 18, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας και εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.).

- Μη επιλέξιμοι προς ένταξη υποψήφιοι δικαιούχοι – Κριτήρια αποκλεισμού
Δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι του παρόντος Μέτρου οι ακόλουθες κατηγορίες:
1) Έμμισθοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή έκτατοι (Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Στρατιωτικοί, Ιδιωτικοί, κ.λπ.)
2) Ελεύθεροι επαγγελματίες, με εξαίρεση τους μικροεπαγγελματίες (π.χ. παντοπώλες, καφεπώλες, κουρείς, κλπ) μόνιμους κατοίκους δημοτικών διαμερισμάτων κάτω των 2.000 κατοίκων.
3) Συνταξιούχοι οιουδήποτε ασφαλιστικού ταμείου εσωτερικού ή εξωτερικού με εξαίρεση τους έμμεσα συνταξιοδοτούμενους καθώς και τους γεωργούς που παίρνουν σύνταξη (επίδομα) ως θύματα ή τραυματίες πολέμου και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις.
4) Όσοι έχουν ποσοστό μόνιμης αναπηρίας μεγαλύτερης του 67%.

6. Ύψος ενίσχυσης

1) Η ενίσχυση χορηγείται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις. Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για τον δικαιούχο ορίζεται μέχρι 6.000 ευρώ.
2) Σε περίπτωση μεταβίβασης μίας γεωργικής εκμετάλλευσης από περισσότερους του ενός αποχωρούντες γεωργούς, η συνολική στήριξη που χορηγείται για πρόωρη συνταξιοδότηση περιορίζεται στο ανωτέρω ποσό των 6.000 ευρώ, και μοιράζεται στους αποχωρούντες δικαιούχους ανάλογα με ποσοστά ιδιοκτησίας επί της εκμετάλλευσης που μεταβιβάστηκε.
3) Επειδή η χορήγηση της ετήσιας αποζημίωσης («πρόωρη σύνταξη») στους δικαιούχους σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται ως συνταξιοδοτική παροχή, δεν αποτελεί λόγο στέρησης ή αναστολής των προϋποθέσεων για την απόκτηση δικαιώματος σύνταξης από τον ΟΓΑ. Κατά τη διάρκεια παραμονής των δικαιούχων στο πρόγραμμα και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, οι δικαιούχοι λογίζονται σαν «ενεργοί αγρότες» όσον αφορά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο πρόγραμμα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geotee.forumgreek.com
 
πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Θράκης :: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ-
Μετάβαση σε: